Skip to content

Themelohet Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike – ALPEX

  Më datë 5 tetor 2020 në Prishtinë, Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të Kosovës z. Ilir M.Shala nënshkruan
continue reading

Investimi i OST në Nënstacionin Laç2

  Ministrja Belinda Balluku vizitoi nënstacionin Laç2, rikonstruksioni i të cilit përfundoi në prill të këtij viti. Ky investim ka transformuar rrënjësisht cilësinë e infrastrukturës duke ofruar një sistem operimi
continue reading

Afro 1 Milion Euro investim në nënstacionin e Librazhdit

  Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku vizitoi Nënstacionin 110 kV të Librazhdit ku po kryhet rikonstruksioni i impiantit 110 kV të këtij nënstacioni. Ky është investimi i radhës
continue reading

Rikonstruksioni i nënstacionit 110 kV Kajan, Belsh

  Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Zj. Belinda Balluku së bashku me Administratorin e OST, Z.Skerdi Drenova, kanë inspektuar punimet për rikonstruksionin e nënstacionit 110kV të Kajanit në Belsh në
continue reading

Rikonstruksioni i Nënstacionit 110 kV Jagodinë

  Projekti për rikonstruksionin e anës 110kV të nënstacionit Jagodinë ka përfunduar me sukses më datë 19.02.2020. Kohëzgjatja e projektit ishte 13 muaj. Investim me vlerë 224,458,560 lekë me TVSH.
continue reading

Projekti “Programi i Efiçencës së Energjisë të Sektorit të Transmetimit” – ndërtimi i linjës së transmetimit me dy qarqe 220 kV Tiranë – Rrashbull dhe Unaza 110 kV e Tiranës.

  Ky projekt do të bëjë të mundur rritjen e besueshmërisë së funksionimit të rrjetit 220 kV të rajonit të Durrësit dhe të Jugut të Shqipërisë. Gjithashtu do të përmirësojnë
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja për hartimin e masterplanit

Ky projekt mundësohet nëpërmjet një granti prej 760.000 euro, investim i bankës gjermane KfW dhe do të përfshijë: Analizimin dhe vlerësimin e gjëndjes aktuale të rrjetit të transmetimit dhe të
continue reading

Video

https://ost.al/wp-content/uploads/2021/12/OST_Zgjerimi-i-HEC-Komanmod.mp4https://youtu.be/9pjfGWFpioUhttps://youtu.be/KKegZ5clwqE
continue reading

Foto

Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next Previous Next
continue reading

Përfundon projekti i zgjerimit të Nënstacionit të Hec Koman

  Ka përfunduar projekti tejet i rëndësishëm për sistemin elektro-energjetik shqiptar, zgjerimi i Nënstacionit të Hec Koman, projekt i realizuar në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane nëpërmjet bankës KfW, i cili
continue reading

Njoftim për konsumatorët Elbasan

OST sh.a njofton mbi stakimin e  Linjës 6kV të Fidrit F2 Labinot të N/stacionit Fibër, si masë sigurie për shkak intersektimi, të realizimit të punimeve të Rikonstruksionit të Linjës 110kV L110-16/2a Fibër –
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kuçovë

Për stakimin e linjave 6kV të fiderit F3, F11 të nënstacionit Kuçovë,  për punimet e rikonstruksionit të linjës 110kV Kuçovë – Kajan, në datat 17 -19 Janar 2022 nga ora 07:30 deri
continue reading

Njoftim për konsumatorët Elbasan dhe Librazhdë

Për stakimin e linjave 6kV të fiderit F2; F9 dhe F 12 të nënstacionit Fiber,  për punimet e rikonstruksionit të linjës 110kV Fiber – Rrapun, në datat 17 -20 Janar 2022  
continue reading

INVESTIME ME FONDET E OST

Në tre vitet e fundit në rrjetin e OST janë investuar gjithsej rreth 15.102 miliard leke (122 milion euro) Fokusi i këtyre investimeve ka qene kryesisht rritja e sigurise dhe
continue reading

Kalendari i Remonteve

  Plani Vjetor i Remonteve për vitin 2021: LINJAT E TRANSMETIMIT TË INTERKONEKSIONIT Nr. Nr. linjës Emërtimi i linjës Planifikimi Planifikimi 1 L400 Tirana2 – Podgorica2 05 – 07 prill
continue reading

Çmimet e Përkohshme

2024 – Çmime Paraprake Energji Balancuese Cmime Disbalanca Paraprake 2024 2023 – Çmime Paraprake Energji Balancuese Cmime Disbalanca Paraprake 2023 2022 – Çmime Paraprake Energji Balancuese Cmime Disbalanca Paraprake 2022
continue reading

Shqipëri-Kosovë, nis operimin blloku i përbashkët rregullues dhe linja 400 kV

Shqipëria dhe Kosova finalizojnë me sukses një hap të rëndësishëm në sektorin elektro-energjetik. Nga dita e sotme, nis operimi i pavarur i Kosovës, si zonë Rregulluese brenda Bllokut Rregullues Shqipëri-Kosovë,
continue reading

Administratori i OST, Skerdi Drenova, në një intervistë për Revistën Monitor, mbi investimet e kryera në sistemin e transmetimit dhe ato të planifikuara në afatgjatë.

Operatori i Sistemit të Transmetimit, ashtu si të gjithë kompanitë publike dhe private, u ndesh në vitin 2020 me një situatë jonormale, e ndikuar nga pandemia. Pavarësisht vështirësive, OST ia
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja Kuadër për bashkimin e tregjeve të energjisë elektrike të Shqipërisë dhe Kosovës.

Në datë 21 tetor, në Tiranë, Kryetarët e Enteve Rregullatore ERE, ZRRE,  si dhe Administratorët e të dy Operatorëve të Sistemit të Transmetimit OST dhe KOSTT nënshkruan marrëveshjen mbi bashkimin
continue reading

Aprovohet marrëveshja e lidhjes KOSTT – ENTSO-E

Aprovohet marrëveshja për njohjen e Operatorit të Transmetimit të Kosovës “KOSTT” në operimin si zonë e pavarur kontrolli.   Sot, datë 20 Prill 2020, Operatorët e Transmetimit të Evropës Kontinentale
continue reading

Teknologjia fotovoltaike

continue reading

Punonjesit e OST sh.a dhurojne Gjak

continue reading

Vizita e studentëve në nënstacionin Tirana 2

continue reading

Investim në nënstacionin e Librazhdit

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku vizitoi Nënstacionin 110 kV të Librazhdit ku po kryhet rikonstruksioni i impiantit 110 kV të këtij nënstacioni. Ky është investimi i radhës i
continue reading

Klik Ekspo Group 2019

Patëm kënaqësinë të ndanim me publikun pasionin dhe punën tonë të përditshme për një transmetim të sigurtë dhe të besueshëm të energjisë si dhe risitë e investimet tona strategjike në
continue reading

Themelohet Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike – ALPEX

Previous Next
continue reading

Ndërtimi i linjës 110kV dhe ndërtimi i nënstacionit të ri 110/20kV në Gjirin e Lalëzit.

Investimi 8 milionë euro, OST dhe OSHEE me projekt të integruar përmirësojnë ndjeshëm furnizimin me energji elektrike në zonën e Gjirit të Lalzit Në zonën e Gjirit të Lalzit ka
continue reading

Shtyllat e transmetimit të tensionit të lartë ofrojnë fole për lejlekët e rrezikuar në Shqipëri.

Dikur të pranishëm anekënd Shqipërisë dhe të adhuruar si sjellës të fatit, sot lejlekët dhe sidomos foletë e tyre numërohen me gishtat e dorës. Sipas AOS-Albanian Ornithological Society vetëm shtatë
continue reading