Skip to content

Inaugurimi i fillimit të punimeve për linjën 400 kV Shqipëri-Maqedoni e Veriut

Nis në terren puna për ndërtimin e linjës së interkoneksionit Shqipëri-Maqedoni e Veriut. Një projekt tejet i rëndësishëm për sistemin elektroenergjetik shqiptar i cili përfshin: • Ndërtimin e linjës së
continue reading

“Kriza rriti kostot, planet zhvillimore po përshtaten me diversifikimin”

Skerdi Drenova, Administrator i Operatorit të Sistemit të Transmetimit, intervistë për revistën “Monitor”.   Kryefjalës së sektorit energjetik në vend, që lidhet me diversifikimin, Operatori i Sistemit të Transmetimit po
continue reading

Nis operimin Bursa Shqiptare e Energjisë

Një tjetër hap i rëndësishëm për Shqipërinë dhe sektorin elektro-energjetik shqiptar.  Në date 11 Prill 2023, Bursa Shqiptare e Energjisë e cila u krijua me përzgjedhjen e dy aksionarëve të
continue reading

Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit me CGES për realizimin e dy projekteve të rëndësishme të linjave të interkoneksionit mes Shqipërisë dhe Malit të Zi.

E nisim javën me një lajm të mire! Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit me Operatorin e Sistemit të Transmetimit të Malit të Zi, CGES, për realizimin e përbashkët të planifikimit dhe
continue reading

Masa për mbrojtjen e rrjetit nga sulmet kibernetike. Borxhet ndaj OST, në rritje

Skerdi Drenova, Administrator i Operatorit të Sistemit të Transmetimit, intervistë për revistën “Monitor”. Sulmet kibernetike të vazhdueshme, me të cilat është përballur vendi këto kohë, duket se kanë rritur vigjilencën
continue reading

Nis puna për zbatimin e Lot 1 të projektit strategjik “Ndërtimi i linjës së transmetimit me dy qarqe 220kV Tiranë-Rrashbull dhe Unaza 110 kV e Tiranës”.

Nis puna për zbatimin e Lot 1 të projektit strategjik dhe me impakt tepër të rëndësishëm për zonën e Tiranës dhe Durrësit “Ndërtimi i linjës së transmetimit me dy qarqe
continue reading

Hidhet një tjetër hap i rëndesishëm për integrimin e tregut të energjisë elektrike të Shqipërisë dhe Kosovës.

Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike, ALPEX sh.a. nënshkroi marrëveshjen për implementimin e Platformës së Tregtimit dhe Shërbimeve për Tregun e Ditës në Avancë dhe atë Brenda të Njëjtës Ditë, e
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja e bashkëpunimit midis OST dhe Universitetit të Tiranës.

Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Rektori i Universitetit të Tiranës Prof. Dr. Artan Hoxha, nënshkruan në ambjentet e Rektoratit, marrëveshjen e bashkëpunimit për zhvillimin e veprimtarive të formimit
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja Kuadër për bashkimin e tregjeve të energjisë elektrike të Shqipërisë dhe Kosovës.

Në datë 21 tetor, në Tiranë, Kryetarët e Enteve Rregullatore ERE, ZRRE,  si dhe Administratorët e të dy Operatorëve të Sistemit të Transmetimit OST dhe KOSTT nënshkruan marrëveshjen mbi bashkimin
continue reading

Administratori i OST, Skerdi Drenova, në një intervistë për Revistën Monitor, mbi investimet e kryera në sistemin e transmetimit dhe ato të planifikuara në afatgjatë.

Operatori i Sistemit të Transmetimit, ashtu si të gjithë kompanitë publike dhe private, u ndesh në vitin 2020 me një situatë jonormale, e ndikuar nga pandemia. Pavarësisht vështirësive, OST ia
continue reading

OST sh.a. i bashkohet kompanive që veprojnë në përputhje me standardet më të larta ndërkombëtare të sigurisë së informacionit.

  Operatori i Sistemit të Transmetimit, në përmbushje të detyrimeve rregullatore, ka marrë certifikimin ISO 27001:2013 për sistemet e menaxhimit të sigurisë së informacionit (ISMS), duke treguar kështu angazhimin e
continue reading

Tregu rajonal i energjisë në avantguardën e nismave rajonale

Shqipëria dhe Kosova shkojnë së bashku drejt tregjeve rajonale dhe evropiane, thotë në një intervistë ekskluzive për DW Skerdi Drenova, drejtor ekzekutiv i Operatorit të Sistemit të Transmetimit të Energjisë
continue reading

Themelohet Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike – ALPEX

Më datë 5 tetor 2020 në Prishtinë, Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të Kosovës z. Ilir M.Shala nënshkruan Marrëveshjen
continue reading

15 vite nga themelimi i KOSTT dhe 6 muaj nga operimi si zonë e pavarur brenda bllokut rregullues Shqipëri-Kosovë

  Në datë 1 korrik 2021, Administratori i OST Skerdi Drenova ishte i pranishëm në ceremoninë e 15 vjetorit të themelimit të Operatorit të Sistemit të Transmisionit dhe Tregut të
continue reading

OST me një rrjet modern dhe të besueshëm telekomunikacioni

Nëpërmjet një bashkëpunimi të gjatë dhe ekspertizave këshilluese të kompanisë globale, lider në teknologji, Hitachi ABB Power Grids, OST po modernizon dhe zgjeron rrjetin e telekomunikacionit duke hedhur kështu themelin
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja për hartimin e masterplanit

Ky projekt mundësohet nëpërmjet një granti prej 760.000 euro, investim i bankës gjermane KfW dhe do të përfshijë: Analizimin dhe vlerësimin e gjëndjes aktuale të rrjetit të transmetimit dhe të
continue reading

Shtyllat e transmetimit të tensionit të lartë ofrojnë fole për lejlekët e rrezikuar në Shqipëri.

Dikur të pranishëm anekënd Shqipërisë dhe të adhuruar si sjellës të fatit, sot lejlekët dhe sidomos foletë e tyre numërohen me gishtat e dorës. Sipas AOS-Albanian Ornithological Society vetëm shtatë
continue reading

Shqipëri-Kosovë, nis operimin blloku i përbashkët rregullues dhe linja 400 kV

Shqipëria dhe Kosova finalizojnë me sukses një hap të rëndësishëm në sektorin elektro-energjetik. Nga dita e sotme, nis operimi i pavarur i Kosovës, si zonë Rregulluese brenda Bllokut Rregullues Shqipëri-Kosovë,
continue reading

Studim mbi mundesine e rritjes se kapaciteteve per perdorimin e Energjise se Eres ne Shqiperi si nje burim i rinovueshem dhe i qendrueshem.

Energjia e Eres ne Shqiperi Previous Next
continue reading

Njoftim per shfuqizim i mases se Pezullimit te Procedures Konkurruese te zgjedhjes se pjesmarresve ne kapitalin e Operatorit te Tregut

Announcement for repealed the competitive Procedure Suspension measure for the competitive procedure for selection in te capital of Market OperatorNjoftim per shfuqizim i mases se Pezullimit te Procedures Konkurruese te
continue reading

Njoftim per shfuqizim i mases se Pezullimit te Procedures Konkurruese te zgjedhjes se pjesmarresve ne kapitalin e Operatorit te Tregut

Announcement for repealed the competitive Procedure Suspension measure for the competitive procedure for selection in te capital of Market Operator Njoftim per shfuqizim i mases se Pezullimit te Procedures Konkurruese
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja Historike për themelimin e Bllokut Rregullues të Sistemeve Energjetike Kosovë-Shqipëri (Blloku AK)

  Pas një pune shumë intensive dhe një bashkëpunimi efikas ndërmjet Operatorit të Sistemit të Transmetimit të Shqipërisë OST dhe Operatorit të Sistemit,Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës
continue reading

Rikonstruksioni i nënstacionit 110 kV Kajan, Belsh.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Zj. Belinda Balluku së bashku me Administratorin e OST, Z.Skerdi Drenova, kanë inspektuar punimet për rikonstruksionin e nënstacionit 110kV të Kajanit në Belsh në të
continue reading

Afro 1 Milion Euro investim në nënstacionin e Librazhdit

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku vizitoi Nënstacionin 110 kV të Librazhdit ku po kryhet rikonstruksioni i impiantit 110 kV të këtij nënstacioni. Ky është investimi i radhës i
continue reading

Aprovohet marrëveshja për njohjen e Operatorit të Transmetimit të Kosovës “KOSTT” në operimin si zonë e pavarur kontrolli.

Sot, datë 20 Prill 2020, Operatorët e Transmetimit të Evropës Kontinentale kanë shprehur vullnetin e tyre për nënshkrimin e Marrëveshjes së Lidhjes midis KOSTT dhe ENTSO-E. Aprovimi në parim dhe
continue reading

Njoftim per pezullim te procedures

Njoftojme se në mbështetje të Dokumentave te Procedurës Konkurruese të Përzgjedhjes së Pjesëmarrësve në Kapitalin e Operatorit të Tregut, Kapitulli II “Udhëzime për Pjesmarrësit në Procedurën Konkurruese të Përzgjedhjes së
continue reading

Teknologjia fotovoltaike, MIE diskuton masat për përshtatjen optimale me rrjetin

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka zhvilluar një tryezë teknike me institucionet e fushës së energjisë për të diskutuar problematikën që lidhet me teknologjinë e fotovoltaikëve për vetëkonsum. Në këtë
continue reading

Grupet e OST në Rajonin Verilindor, pavarësisht kushteve të vështira, duke punuar për eleminimin e avarive të shkaktuara nga moti i keq.

  Moti shumë i keq në Rajonin Verilindor ka shkaktuar stakime tranzitore në linjat e Transmetimit. Specialistët e OST të gjithë në terren pavarësisht kushteve të vështira, erës së fortë,
continue reading

Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit për zhvillimin e tregut të energjisë elektrike midis OST, ESO, MEPSO

Nënshkruhet-Memorandumi-i-Mirëkuptimit-për-zhvillimin-e-tregut-të-energjisë-elektrike-midis-OST-ESO-MEPSO-1
continue reading

Deklaratë për shtyp mbi sasinë e eksplozivit të vendosur ditën e sotme, datë 18 Mars, në shtyllën nr. 65 të linjës dyfishe 400 kV, në afërsi të Fushë-Krujës.

OST njofton lidhur me sasinë e eksplozivit të vendosur ditën e sotme,  në shtyllen nr 65, të linjes dyfishe 400 kV  Tirana 2 – Prizren dhe Tirana 2 – Podgorice, 
continue reading

Vizitë në Nënstacionin Tirana 2 me studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës

Vizitë në Nënstacionin Tirana 2 me studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës
continue reading

Request for Expression of Interest Albania.

Final_-REoI-TA-Metering-Strategy-rev
continue reading

Njoftim Tenderi për Blerjen e Energjisë Elektrike për Humbjet në Rrjetin e Transmetimit për periudhën 08- 31 Janar 2020.

Në datë 31/12/2019, do të zhvillohet procedura për blerjen e energjisë elektrike për mbulimin e humbjeve në rrjetin e transmetimit për periudhën 08- 31 Janar 2020 profili Band , konform
continue reading

Njoftim Tenderi për Blerjen e Energjisë Elektrike për Humbjet në Rrjetin e Transmetimit për periudhën 08- 31 Janar 2020.

Në datë 31/12/2019, do të zhvillohet procedura për blerjen e energjisë elektrike për mbulimin e humbjeve në rrjetin e transmetimit për periudhën 08- 31 Janar 2020 profili Peak (Flat), konform
continue reading

Z. Drenova në takim me homologun e tij në Kosovë, Z. Shala

Administratori i OST, Z.Skerdi Drenova dhe ekipi drejtues i OST sh.a pritën në takim Kryeshefin Ekzekutiv të Operatorit të Sistemit të Transmetimit Kosovë (KOSTT) Z.Ilir M. Shala dhe ekipin e
continue reading

Ftesë për Ofertë-Projekti “Rimëkëmbja e Energjisë” Komponenti 3

Në vijim të procedurave të Tenderit të Hapur Ndërkombëtar të paketës së prokurimit Nr.: PRP-S&I-ICB-10 me objekt “Projektimi, Furnizimi dhe Instalimi i Zgjerimit të SCADA/EMS ekzistuese në OST sh.a. për
continue reading

Inaugurohet përfundimi i projektit të zgjerimit të N/Stacionit të Hec Koman

Ka përfunduar projekti tejet i rëndësishëm për sistemin elektro-energjetik shqiptar, zgjerimi i Nënstacionit të Hec Koman, projekt i realizuar në bashkëpunim me Qeverinë Federale Gjermane nëpërmjet bankës KfW, i cili
continue reading