Skip to content

Njoftim për konsumatorët Elbasan

Për stakim të linjave 110kV Elbasan 220kV – Metalurgji 2,  si dhe të zbarrave 110kV, në datën 01 Mars 2022 nga ora 08:30 deri në 15:00 OST sh.a. njofton se
continue reading

Njoftim për konsumatorët Krujë

OST sh.a njofton mbi stakimin e Linjes 20kV, të Fidrit F4 të N/stacionit Mobile Fushë Krujë, si masë sigurie për punimet e Linjës 110kV L110 – 2/2 Kashar – Laç 1, në datën 28/02/2022, në intervalin kohor 09:00-14:00, si rrjedhojë do
continue reading

Njoftim për konsumatorët Librazhd

Për stakim për masë sigurie të linjës 10kV të fiderit F4 Polis të nënstacionit Librazhd, për punimet e rikonstruksionit të linjës 110kV Fiber – Rapun, në datat 17 – 18
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kuçovë

Për stakim të linjave intersektuese 6k, të Fidrit F4, Fidrit F13,  në nënstacionin Kucove,  masë sigurie për punimet e rikonstruksionit të linjes 110kV Kucove – Kajan, në datën 17 Shkurt
continue reading

Legjislacioni

1. LIGJ Nr. 7/2018 PËR DISA NDRYSHIME DHE SHTESA NË LIGJIN NR. 43/2015, PËR SEKTORIN E ENERGJISË ELEKTRIKE 2. VENDIM Nr. 139, Datë 15.08.2016 MBI MIRATIMIN E “RREGULLAVE TË PËRKOHËSHME
continue reading

Hidhet një tjetër hap i rëndesishëm për integrimin e tregut të energjisë elektrike të Shqipërisë dhe Kosovës.

Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike, ALPEX sh.a. nënshkroi marrëveshjen për implementimin e Platformës së Tregtimit dhe Shërbimeve për Tregun e Ditës në Avancë dhe atë Brenda të Njëjtës Ditë, e
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja e bashkëpunimit midis OST dhe Universitetit të Tiranës.

Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Rektori i Universitetit të Tiranës Prof. Dr. Artan Hoxha, nënshkruan në ambjentet e Rektoratit, marrëveshjen e bashkëpunimit për zhvillimin e veprimtarive të formimit
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja Kuadër për bashkimin e tregjeve të energjisë elektrike të Shqipërisë dhe Kosovës.

Në datë 21 tetor, në Tiranë, Kryetarët e Enteve Rregullatore ERE, ZRRE,  si dhe Administratorët e të dy Operatorëve të Sistemit të Transmetimit OST dhe KOSTT nënshkruan marrëveshjen mbi bashkimin
continue reading

Te Dhenat Vjetore

2023 2022
continue reading

Te Dhenat Mujore

2023 Gusht 2023 Korrik 2023 Qershor 2023 Maj 2023 Mars 2023 Shkurt 2023 Janar  2023 2022 Dhjetor  2022 Nentor  2022 Tetor 2022 Shtator 2022 Gusht 2022 Korrik 2022 Qershor 2022
continue reading

OST në edicionin e 26-të të Panairit Ndërkombëtar të Tiranës, Klik Ekspo Group 2019

Patëm kënaqësinë të ndanim me publikun pasionin dhe punën tonë të përditshme për një transmetim të sigurtë dhe të besueshëm të energjisë si dhe risitë e investimet tona strategjike në
continue reading

Administratori i OST sh.a. Skerdi Drenova shprehet mbi situaten e krijuar nga COVID-19 dhe ecurinë e punës në OST.

Situata e krijuar nga COVID-19 ka evoluar dhe po shohim se pasojat janë më të gjera duke prekur ekonominë dhe gati të gjitha aspektet e jetës tonë. Në këtë kontekst,
continue reading

Administratori i OST, Skerdi Drenova, në një intervistë për Revistën Monitor, mbi investimet e kryera në sistemin e transmetimit dhe ato të planifikuara në afatgjatë.

Operatori i Sistemit të Transmetimit, ashtu si të gjithë kompanitë publike dhe private, u ndesh në vitin 2020 me një situatë jonormale, e ndikuar nga pandemia. Pavarësisht vështirësive, OST ia
continue reading

OST sh.a. i bashkohet kompanive që veprojnë në përputhje me standardet më të larta ndërkombëtare të sigurisë së informacionit.

  Operatori i Sistemit të Transmetimit, në përmbushje të detyrimeve rregullatore, ka marrë certifikimin ISO 27001:2013 për sistemet e menaxhimit të sigurisë së informacionit (ISMS), duke treguar kështu angazhimin e
continue reading

Njoftim për konsumatorët Elbasan

  Në kuadër të realizimit të punimeve pë rikonstruksionin e linjës 110kV Fibë – Hec Rapun (3, 4), në datën 09 shkurt 2022, në intervalin kohor 10:00-14:00 do të mbeten
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kurbin dhe Lezhë

  Në kuadër të stakimit të linjës 110kV L110-36 Laç–Fushë Kuqe, në datën 09 shkurt 2022, në intervalin kohor 10:00-17:00 do të mbeten pa energji elektrike zonat: Fushë Kuqe Qendër,
continue reading

Tregu rajonal i energjisë në avantguardën e nismave rajonale

Shqipëria dhe Kosova shkojnë së bashku drejt tregjeve rajonale dhe evropiane, thotë në një intervistë ekskluzive për DW Skerdi Drenova, drejtor ekzekutiv i Operatorit të Sistemit të Transmetimit të Energjisë
continue reading

Cmimet e SWISSGRID

Tregu Shqiptar i Balancimit Legjislacioni Regjistrimi në Tregun Shqiptar të Balancimit Lista e Pjesemarrësve Ankandi i Angazhimit per Disponueshmeri Ankandi i Angazhimit per Shperndarje Kapaciteti Rezerve dhe Energjia Balancuese Disbalancat
continue reading

Themelohet Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike – ALPEX

Më datë 5 tetor 2020 në Prishtinë, Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të Kosovës z. Ilir M.Shala nënshkruan Marrëveshjen
continue reading

Njoftim për konsumatorët Elbasan

  Për stakim për masë sigurie të linjës 6kV të fiderit F2 të nënstacionit Fibër,  për punimet e rikonstruksionit të linjës 110kV Fibër – Rrapun, në datën 04 Shkurt 2022
continue reading

Njoftim për konsumatorët Elbasan

  Për stakim të linjës intersektuese 10kV, të fidrit F3, në nënstacionin Kajan, masë sigurie për punimet e rikonstruksionit të linjës 110kV Kuçovë – Kajan, në datën 05 Shkurt 2022
continue reading

Njoftim për konsumatorët Shkodër & Lezhë

  OST sh.a. njofton mbi stakiminet e  Linjave 110kV Bushat 2 – Lezhë dhe  Lac 2 – Lezhë, si dhe stakim të Zbarrave 110kV në N/stacionin Lezhë, në datën 03/02/2022 nga ora 04:00’ deri në
continue reading

15 vite nga themelimi i KOSTT dhe 6 muaj nga operimi si zonë e pavarur brenda bllokut rregullues Shqipëri-Kosovë

  Në datë 1 korrik 2021, Administratori i OST Skerdi Drenova ishte i pranishëm në ceremoninë e 15 vjetorit të themelimit të Operatorit të Sistemit të Transmisionit dhe Tregut të
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kurbin dhe Lezhë

  Për stakim të detyruar të linjës 110kV Laç 1 – Fushë Kuqe, në datën 02 Shkurt 2022 nga ora 11:15 deri në 12:15 OST sh.a. njofton se në datën
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kurbin

OST sh.a. njofton mbi stakimin e  Linjes 110kV L110 – 36 Lac 1 – Fush Kuqe, ne daten 01/02 ne oren 21:30’ deri ne oren 22:00’. Pa energji gjate kesaj kohe mbeten N/stacionet Rrile, Fush Kuqe, Hidrovoret Droje-Shellinze, si dhe Pompat e
continue reading

OST me një rrjet modern dhe të besueshëm telekomunikacioni

Nëpërmjet një bashkëpunimi të gjatë dhe ekspertizave këshilluese të kompanisë globale, lider në teknologji, Hitachi ABB Power Grids, OST po modernizon dhe zgjeron rrjetin e telekomunikacionit duke hedhur kështu themelin
continue reading

Kodi i Transmetimit

Dokumenta lidhur me kodin e Rrjetit Kodi i Transmetimit (Vendimi i ERE nr. 63, dt.11.04.2022) Kodi i rrjetit për kërkesat e lidhjes me rrjetin të HVDC_vendim-2018-06-04-127 Kodi i Rrjetit për
continue reading

Rregullat e tregut

Rregullat e tregut Rregullat e Tregut Shqiptare te Energjise Elektrike. Rregullat e Tregtimit 28.02.2018. Shtojca_1-Specifikimet e Produktit Shtojca_2-Tregu i nje Dite me Pare Shtojca_3-Rregullat e Tregut Itraday Shtojca_4-Rregullat e Administrimit
continue reading

Strategjia Mjedisore

Në përfundim të procesit të certifikimit në fushën e menaxhimit mjedisor, Operatori i Sistemit të Transmetimit është pajisur me Certifikatë me nr AQC/ A/ 35592018, datë 05.12.2018 për Sistemin e
continue reading

Zyrtari i pajtueshmërisë

Me anë të vendimit të Entit Rregullator të Energjisë nr.43, datë 15.03.2017 “Mbi miratimin përfundimtar të çertifikimit të Operatorit të Sistemit të Transmetimit të Energjisë Elektrike OST sh.a. në përputhje
continue reading

Pasqyrat Financiare

Pasqyra e pozicionit financiar Pasqyra e pozicionit financiar – 30.09.2022 Pasqyra e pozicionit financiar – 30.06.2022 Pasqyra e pozicionit financiar – 31.03.2022 Pasqyra e pozicionit financiar – 31.12.2021 Pasqyra e
continue reading

Dokumentacion Udhezues

POL_A.13.2.4 – Politika e konfidencialitetit dhe paanshmerise POL_A.8.2 – Politika per klasifikimin e informacionit te OST SH.A Verifikimi i Pajtueshmërisë së Moduleve Gjeneruese dhe Objekteve të Kërkeses të Lidhur në
continue reading

LIO

Informacion Zyra lokale e gjenerimit te kodeve EIC Lista e kodeve EIC Formularet e aplikimit per kodet EIC
continue reading

Formularet e aplikimit per kodet EIC

Alokimi i një kodi EIC për identifkimin e një pjesmarrësi tregu Procesi i alokimit të një kodi EIC kalon në tre faza kryesore: Aplikimi nga pjesmarrësi i tregut për një
continue reading

Lista e kodeve EIC

Lista e kodeve EIC Në këtë sesion janë publikuar të gjitha tipet e kodeve aktive të gjeneruara nga zyra jonë LIO. Objektet që duhet të identifikohen janë: Operatorë e sistemit,
continue reading

ZYRA LOKALE E GJENERIMIT TE KODEVE

Zyra qëndrore e gjenerimit të kodeve,CIO(Central Issuing Office) dhe zyra lokale e gjenerimit të kodeve LIO(Local Issuing Office) janë përgjegjëse për regjistrimin, gjenerimin dhe publikimin e kodeve EIC brënda tregut të energjisë. Nje
continue reading

Informacion

Shkëmbimi i të dhënave në formë elektronike në Tregun Europian të Energjisë kërkon një skemë identifikimi standarte të përbashkët efektive. Të gjithë pjesëmarrësit e tregut (Tregtarët, Prodhuesit, Konsumatorët e kualifikuar
continue reading

Njoftim për konsumatorët Kurbin dhe Lezhë

  Për stakim të detyruar të linjës 110kV Laç 1 – Fushë Kuqe, në datën 02 Shkurt 2022 nga ora 11:15 deri në 12:15   OST sh.a. njofton se në
continue reading

Ndërtimi i linjës 400 kV Shqipëri-Maqedoni e Veriut

Finalizohet procedura e cila i hap rrugë zbatimit të plotë të projektit “Ndërtimi i linjës 400 kV Shqipëri-Maqedoni e Veriut”. Investimi i cili financohet nga Qeveria Gjermane nëpërmjet bankës KfW,
continue reading

Rikonstruksioni i Nënstacionit 110/35/6 kV të Rubikut

  Një tjetër punë e përfunduar me sukses. Nënstacioni elektrik i Rubikut iu nënshtrua një rehabilitimi të plotë duke bërë të mundur rritjen e cilësisë së furnzimit me energji elektrike
continue reading