Skip to content

Ndërtimi i linjës 400 kV Shqipëri – Maqedoni e Veriut

Kontrata për Ndërtimin e linjës së transmetimit 400 kV ndërmjet Elbasanit dhe Qafë – Thanës (Shqipëri – Maqedonia e Veriut), është nënshkruar në 14 Janar 2021, midis OST dhe Kontraktorit
continue reading

Rikonstruksioni i linjes 110 kV Librazhd-Prrenjas

Investim i OST në vlerën 3,330,350 Euro. Aktualisht projekti është në proces dhe konsiston në ndërtimin e linjës 110 kV  me një qark Librazhd-Prrenjas. Ky projekt do të ketë impakt
continue reading

Furnizim dhe Vendosje Shunt Reaktor 400 kV

Projekt i përfunduar në muajin Shtator të vitit 2022. Vlera e investimit është 5,301,016 Euro. Ky projekt bëri të mundur vendosjen e Shunt Reaktorit në nënstacionin Tirana 2. Qëllimi i
continue reading

Ndërtimi i linjës me dy qarqe 110 kV Fibër-Librazhd dhe traktet e linjave përkatëse në Nënstacionin Fibër e Librazhd

Investim i OST në vlerën 3,805,993 Euro. Projekti ka përfunduar në muajin shtator të vitit 2022 dhe konsiston në ndërtimin e linjës së re 110 kV me dy qarqe Fibër-Librazhd
continue reading

Ndërtimi i linjës së re 110 kV, me një qark Cërrik – Kajan – Kuçovë – Jagodinë dhe rehabilitimi i trakteve dalëse të linjave 110 kV të N/Stacioneve Cërrik dhe Kuçovë

Projekti ka përfunduar në muajin Dhjetor të vitit 2022. Investim I OST në vlerën 6,220,900 Euro në të cilin përfshihen ndërtimi i trakteve të reja 110 kV në Nënstacionet e
continue reading

Ndërtim i Nënstacionit 220/110/35 kV, Shumat dhe i traktit 220 kV, në Nënstacionin 220/110/10 kV, Komsi

Investim i OST në vlerën 7,083,993 Euro i cili ka përfunduar në muajin Prill të vitit 2022 Ky projekt bëri të mundur ndërtimin e trakteve të reja 110 kV dhe
continue reading

Ndërtimi i linjës 400 kV Shqipëri-Maqedoni e Veriut

Finalizohet procedura e cila i hap rrugë zbatimit të plotë të projektit “Ndërtimi i linjës 400 kV Shqipëri-Maqedoni e Veriut”. Investimi i cili financohet nga Qeveria Gjermane nëpërmjet bankës KfW,
continue reading

Rikonstruksioni i Nënstacionit 110/35/6 kV të Rubikut

  Një tjetër punë e përfunduar me sukses. Nënstacioni elektrik i Rubikut iu nënshtrua një rehabilitimi të plotë duke bërë të mundur rritjen e cilësisë së furnzimit me energji elektrike
continue reading

Themelohet Bursa Shqiptare e Energjisë Elektrike – ALPEX

  Më datë 5 tetor 2020 në Prishtinë, Administratori i OST z. Skerdi Drenova dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të Kosovës z. Ilir M.Shala nënshkruan
continue reading

Investimi i OST në Nënstacionin Laç2

  Ministrja Belinda Balluku vizitoi nënstacionin Laç2, rikonstruksioni i të cilit përfundoi në prill të këtij viti. Ky investim ka transformuar rrënjësisht cilësinë e infrastrukturës duke ofruar një sistem operimi
continue reading

Afro 1 Milion Euro investim në nënstacionin e Librazhdit

  Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku vizitoi Nënstacionin 110 kV të Librazhdit ku po kryhet rikonstruksioni i impiantit 110 kV të këtij nënstacioni. Ky është investimi i radhës
continue reading

Rikonstruksioni i nënstacionit 110 kV Kajan, Belsh

  Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Zj. Belinda Balluku së bashku me Administratorin e OST, Z.Skerdi Drenova, kanë inspektuar punimet për rikonstruksionin e nënstacionit 110kV të Kajanit në Belsh në
continue reading

Rikonstruksioni i Nënstacionit 110 kV Jagodinë

  Projekti për rikonstruksionin e anës 110kV të nënstacionit Jagodinë ka përfunduar me sukses më datë 19.02.2020. Kohëzgjatja e projektit ishte 13 muaj. Investim me vlerë 224,458,560 lekë me TVSH.
continue reading

Projekti “Programi i Efiçencës së Energjisë të Sektorit të Transmetimit” – ndërtimi i linjës së transmetimit me dy qarqe 220 kV Tiranë – Rrashbull dhe Unaza 110 kV e Tiranës.

  Ky projekt do të bëjë të mundur rritjen e besueshmërisë së funksionimit të rrjetit 220 kV të rajonit të Durrësit dhe të Jugut të Shqipërisë. Gjithashtu do të përmirësojnë
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja për hartimin e masterplanit

Ky projekt mundësohet nëpërmjet një granti prej 760.000 euro, investim i bankës gjermane KfW dhe do të përfshijë: Analizimin dhe vlerësimin e gjëndjes aktuale të rrjetit të transmetimit dhe të
continue reading

Përfundon projekti i zgjerimit të Nënstacionit të Hec Koman

  Ka përfunduar projekti tejet i rëndësishëm për sistemin elektro-energjetik shqiptar, zgjerimi i Nënstacionit të Hec Koman, projekt i realizuar në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane nëpërmjet bankës KfW, i cili
continue reading

Nënshkruhet Marrëveshja e Financimit për Digjitalizimin e Sistemit të Transmetimit të Energjisë.

  Në datë 11 tetor 2021, në zyrat e Operatorit të Sistemit të Transmetimit u nënshkrua marrëveshja midis OST dhe Republikës Federale Gjermane për financimin e projektit “Digjitalizimi i Sistemit
continue reading